מירב ברונר
עורכת דין, נוטריון ומגשרת

ביטוח לאומי

המשרד מתמחה ובעל ניסיון רב שנים בייעוץ משפטי בכל הקשור לזכויות מול הביטוח לאומי, הגשת תביעה בשם הלקוח, הכנה לדיון, ליווי בדיון, איסוף ראיות , הגשת עירעור ועוד

דיני משפחה -עורכת דין מירב ברונר

המשרד מייצג  את לקוחותיו בכל הרבדים השונים והמיוחדים לתחום המשפחה, כגון:

עריכת ייפוי כוח מתמשך, מסמכי הבעת רצון והנחיות מקדימות.
ענייני נישואין וגירושין, מזונות ילדים ומזונות אישה מדור אישה וילדים שינוי שם ושינוי גיל, משמורת וזמני שהות, אימוץ, עריכת צוואות , הסכמי עיזבון וטרום עיזבון , התנגדויות לצוואות וצווי הגנה.
עריכה וביטול עסקאות מתנה, עסקאות בין יורשים, הסכם נישואין והסכם גירושין , הסכם ממון.
כמו כן, המשרד מטפל בתביעות לאפוטרופוס בכל הגילאים ואף התנגדויות למינוי אפוטרופוס בעניין אישי ו/או רכושי ו/או רפואי.
הטיפול בתביעות נעשה בשילוב של ידע, מקצוענות ויחס אישי המאפשר אחוזי הצלחה מרשימים ביותר.
במשרד אף ניתנים שירותים נוספים להשלמת המעטפת המקצועית- שירותי עריכת ייפוי כוח מתמשך, הליכי גישור המותאמים לענייני המשפחה. ואף שירות נוטריון .

ענייני משפחה

ענייני משפחה הינם תחום משפטי רחב היקף , הכולל מגוון נושאים שכולם קשורים למשפחה וליחסים בין בני משפחה.
תחום משפטי זה מתחלק לדין הדתי ולדין האזרחי , כך שענייני נישואין וגירושין נדונים אך ורק בבית הדין הדתי כשהקושי עשוי להתעורר כאשר בני הזוג אינם בני אותה דת, או כאשר הם אינם משתייכים לאף עדה דתית ובשאר התחומים לבית המשפט האזרחי ולבית הדין סמכות מקבילה כתוצאה מהסמכות המקבילה , פעמים רבות מתקיים מרוץ סמכויות בין בני הזוג, בו כל אחד מבני הזוג ממהר לפתוח תיק בערכאה הנוחה לו, כדי שכל הדיון יימשך בה.

ייחודיותו של בית המשפט לענייני משפחה –
הסמכות הדיונית בבית משפט לענייני משפחה הינה סמכות רחבה ואישית כל שלכל " תיק" מוצמד בית משפט ומוצמד שופט המכיר את התחום, את הצדדים ובהתאם לפרוצדורה המאפשרת לשופט גמישות ניתן להסתייע באנשי מקצוע רבים כגון: עובדים סוציאליים, יחידות סיוע, הליכי גישור שכל אלה כאחד מסייעים למציאת פתרון ספציפי לסכסוך המשפחתי כך שגם סכסוך כספי בין אחים, למשל, נדון בפני בית משפט זה ולא בפני בית משפט רגיל, על אף שמבחינה מהותית אינו שונה מסכסוך כספי אחר.

הליכים משפטיים:

  • תביעות בבית משפט לענייני משפחה
  • ייצוג משפטי
  • גישור
  • הדרכה הורית

נישואין וידועים בצבור:

כיוון שנישואים מוגדרים כמערכת יחסים משפטית בין בני זוג נובעות מתוך מערכת משפטית זו זכויות וחובות רבות כגון זכות לרשת זה את זה, זכות לאפוטרופסות על ילדיהם המשותפים, וזכאות לקבלת קצבת אלמנות במקרה של פטירת בן הזו, מזונות אישה,  הסדרי רכוש.

הנישואין בישראל מוגדרים בסע' 47 ל דבר המלך במועצה על ארץ-ישראל, 1922 עד 1947 כך שעניני המעמד האישי ( ינושואין וגירושין ) יחולו על פי הדין הדתי החל על האיש על כן, נישואין וגירושין  יכולים להיערך רק על ידי גורם מוסמך, כגון רב, פקיד דתי של דת אחרת, או רשם נישואין.

הזכויות והחובות העולות מתוקף הנישואים בישראל נקבעות בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ג-1963, וכן בפסיקה של בתי המשפט.

זכויות של בני זוג נשואים

  • זכות להירשם כנשואים – הזכות להירשם כנשואים היא זכות בסיסית של בני זוג נשואים. הזכות להירשם כנשואים מעניקה לבני הזוג הכרה משפטית במערכת היחסים ביניהם.
  • זכות לרשת זה את זה – בני זוג נשואים זכאים לרשת זה את זה במקרה של פטירת אחד מהם. הזכות לרשת מעניקה לבני הזוג ביטחון כלכלי במקרה של פטירת אחד מהם.
  • זכות לאפוטרופסות על ילדיהם המשותפים – בני זוג נשואים הם האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם המשותפים. זכות האפוטרופסות מקנה לבני הזוג את האחריות על גידול הילדים ועל ההחלטות הנוגעות לחייהם.
  • זכות לקבל קצבת אלמנות במקרה של פטירת בן הזוג – אלמנה זכאית לקבל קצבת אלמנות מהביטוח הלאומי במקרה של פטירת בעלה. קצבת אלמנות היא תשלום חודשי המעניק לאלמנה ביטחון כלכלי במקרה של פטירת בעלה.
  • זכות להסדרי משמורת על ילדיהם המשותפים במקרה של גירושין – בני זוג נשואים זכאים להסדרי משמורת על ילדיהם המשותפים במקרה של גירושין. זכות ההסדרי משמורת מקנה לבני הזוג את הזכות להחליט מי מהם יהיה אחראי על הטיפול בילדים.

חובות של בני זוג נישואים

  • חובת נאמנות – בני זוג נשואים חייבים בנאמנות זה לזה. חובת הנאמנות כוללת את חובת הזהירות, חובת האמון, וחובת הסודיות.
  • חובת שיתוף – בני זוג נשואים חייבים לשתף זה את זה בענייני החיים המשותפים. חובת השיתוף כוללת את חובת הדיווח, חובת ההתייעצות, וחובת קבלת ההחלטות ביחד.
  • חובת תשלום מזונות – בני זוג נשואים חייבים לשלם מזונות זה לזה במקרה של פטירת אחד מהם או במקרה של גירושין. חובת המזונות מקנה לבני הזוג את הזכות לקבל תשלום כספי מהבן זוג האחר כדי לפרנס את עצמם.
  • חובת מניעת אלימות – בני זוג נשואים חייבים להימנע מאלימות זה כלפי זה. חובת מניעת האלימות כוללת את חובת ההימנעות מאלימות פיזית, אלימות מילולית, ואלימות כלכלית.

חשוב לציין כי הזכויות והחובות העולות מתוקף הנישואים אינן נצחיות. זכויות וחובות אלו עשויות להשתנות במקרה של גירושין, פטירת אחד מבני הזוג, או שינוי נסיבות אחר.

ידועים בציבור

 בני זוג המקיימים יחד חיי משפחה, אך אינם נשואים. ידועים בציבור עשויים להיות זכאים לזכויות מסוימות, כגון זכות לקבלת קצבת אלמנות במקרה של פטירת בן הזוג.

על מנת להיחשב כידועים בציבור, על בני הזוג להוכיח כי הם מקיימים יחד חיי משפחה, כגון:

  • מגורים משותפים
  • שיתוף כלכלי
  • יחסים אינטימיים
  • התנהגות כלפי חוץ כבני זוג

הזכויות והחובות של ידועים בציבור נקבעות על פי הפסיקה של בתי המשפט.

הסכם ממון והסכם חיים משותפים

עניינים הקודמים לנישואים הם נושאים משפטיים הקשורים ליחסים המשפטיים של בני זוג לפני נישואיהם., כמו כן והיות וידועים בציבור הינם בני זוג המקיימים יחד תא משפחתי ללא נישואין, ידועים בציבור מקבלים רק את חלק מהזכויות והחובות שלא נובעים מהנישואין אלא רק זכויות הכנסות לגדר החוק האזרחי.

מכיוון בישראל, אין חוק המגדיר מיהו ידוע בציבור. ההגדרה מבוססת על הפסיקה של בתי המשפט, שקבעה שעל  בני הזוג להוכיח כי הם מקיימים תא משפחתי משותף, כגון:

  • מגורים משותפים
  • שיתוף כלכלי

הסכם בין בני זוג המסדיר את ענייני הרכוש לפני הנישואין, תוך כדי נישואין ואף בתום הנישואין . הסכם ממון/ הסכם חיים משותפים יכול למנוע מחלוקות משפטיות במקרה של גירושי ויכול לכלול הוראות בנושאים שונים כגון :

  • חלוקת הרכוש המשותף במקרה של גירושין
  • זכויות וחובות רכושיות של בני הזוג במהלך הנישואים
  • זכויות וחובות של כל אחד מיחידי בני הזוג שאינן משותפות בינהם

יש לציין שהסכם ממון/ הסכם חיים משותפים חייב להיות חתום על ידי שני בני הזוג בפני נוטריון. הסכם ממון שנחתם בפני נוטריון ולפני נישואים יהיה תקף גם אם הנישואים לא יתקיימו.
הסכם ממון הנערך בין זוגות העומדים להינשא וזוגות נשואים חייב לקבל את אישור בית המשפט באמצעות פסק דין.
הסכם ממון שנחתם בפני נוטריון ועוד בטרם החליטו בני הזוג להינשא יהיה תקף גם אם בני הזוג נישאו ולא אישרו את ההסכם בפני בית המשפט.

מכיוון שהעיקר בענייני המשפחה הינו הייחודיות והכללים הגמישים כך שבסכסוכים כספיים לא משנה מהו ערך התביעה – תמיד התביעה תידון בפני אותו שופט ובאותו בית המשפט.

דילוג לתוכן